Keď zelené a žltozelené vysušené zrnká kávy v jutových vreciach doputujú z prístavu do žiarskej pražiarne, čaká ich ešte pomerne dlhá
púť k spotrebiteľovi. Nepochybne k najdôležitejším fázam patrí namiešanie "správnej" zmesi. Do zmesi sa zvyčajne miešajú v určitom
pomere dva až štyri druhy káv. Toto zloženie si CORA chráni ako svoje výrobné tajomstvo.
 
 
 
 
Po zbere zrelé plody kávovníka vyzrievajú šesť až osem mesiacov. Po vyzretí majú
sýtočervenú farbu. Vnútri bobule sú dve
zelené zrná, ktoré sa po odstránení dužiny
sušia a upravujú, kedy získajú modrozelenú,
sivozelenú občas žltohnedú farbu.
Tmavú farbu, jemnú chuť a arómu dostanú
vysušené zrná až pražením. Pražením sa redukuje
množstvo kyseliny v zrnách a podporuje sa vznik
aromatických olejov, čo môžeme spozorovať na
povrchu zŕn ako matný až slabo lesklý vzhľad.
Zrná teraz treba čo najrýchlejšie ochladiť, od
čoho závisí množstvo uchovania esenciálnych olejov.
       
Upražené zrná melieme až tesne pred prípravou
kávy. Mletím sa drvia zrnká, uvoľňujú sa
aromatické oleje a vôňa. Nesprávne
skladovaná pomletá káva veľmi rýchlo stráca
arómu. Mletá káva CORA je vhodná na prípravu
všetkých druhov káv. Či je to zalievaná, kde
je jemne pomletá alebo pekvapkávaná, kde
sa zas vyžaduje zrno pomlieť na hrubšie.
     napíšte nám Copyright (c) 2001 by MediaWorks